Few Dollars More
Artist

Few Dollars More

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Few Dollars More

Med en fot godt plantet i 70-tallet og den andre i nåtiden, bringer Few Dollars More den gode, gamle rocketradisjonen videre, samtidig som de gir et nytt og friskt pust til et musikkmarked hvor festing, sex og alkohol er et gjennomgående tema. Som et av Norges ledende Vintage Rock band gir Few Dollars More ut Rock and Roll som vi få den mest kritiske lytter til å trampe med foten. Inspirert av den lyriske og musikalske storhetstiden på 70-tallet, har bandet utviklet seg til å bli en moderne klassiker.

Bandet slapp debutalbumet Sunset Redemption høsten 2015, med fantastisk mottagelse og internasjonal radiotid. Albumet ble stemt frem som Årets Album 2015 hos Rockman, og bandet fulgte opp med å turnére land og strand rundt i Norge og Tyskland. Med over 50 konserter spredde de musikken sin til nye lyttere og satte seg selv på kartet.

Mellom å cruise på Autobahn og rundt de norske fjorder rakk guttene å spille inn sitt andre album, Wake Up, med releasedato 16. mai 2018. Som med debutalbumet slo bandet seg sammen med Njål Frode Lie (Amund Maarud, Rival Sons) i Juke Joint Studio i Bluesbyen Notodden, for å skape den pulserende og ærlige livesounden bandet er kjent for. Wake Up lever opp til den intensiteten og grooven som man har begynt å forvente av Few Dollars More. Med stødige rytmer, gripende tekster og til tider ville vokalprestasjoner og gitarriff har de etablert seg på den norske rock scenen.

Sammen skaper bandet en helhet i sound og scenefremtreden. Lasse Motrøen er et monster på trommer som vektlegger groove, driv og innlevelse fremfor teknisk finesse. Hans forståelse for musikkens helhet gjør ham til en trommeslager som ikke er redd for å dundre i vei men samtidig blander dette med myke vispeslag og lekne improvisasjoner.
Rolf Bang på bass er kanskje gruppas største pådriver for alternativ musikk og er ikke redd for å dra bandet i en uventet retning. Fingrene hans løper lekende lett over strengene i ekte progressiv 70-talls stil samtidig som han standhaftig tviholder på rytme og driv i musikken.

Espen Klausen er en vaskeekte bluesgitarist som ikke er redd for å kaste seg ut i de mest forrykende gitarsoloer. Samtidig er han glad i de seige og tunge riffene som både spilles over enkelttoner og ukonvensjonelle fargerike akkorder. Denne bruken av utradisjonelle akkorder innlemmer ekstra dimensjoner i musikken som gir en levende og dynamisk opplevelse.
Odd Thomas B. Tandberg viser seg som en meget allsidig vokalist. Han veksler i en forrykende fart mellom høytsvevende skrik i ekte rockeånd med myke og sårbare falsettpartier som fremhever følelsen og budskapet i låta. Blandingen av teknikk, råskap og interessante improvisasjoner gir en deilig kombinasjon av muligheter.

Few Dollars Mores filosofi er befestet i livetradisjonen, hvor hver opptreden teller og hver tone er unik, skapt der og da i det ene flyktige øyeblikket, innhyllet i stor entusiasme og vigør. De legger hjerte og sjel i hvert sekund av en opptreden, og gir musikalsk inspirasjon som gir deg troen på den spontane, levende kunstformen.

Few Dollars More er ikke her for å redde verden, eller skape en musikalsk revolusjon. De er her for å rocke! Og de gjør det med stor overbevisning!

Innlegg

Few Dollars More med rørende bidrag til kreftsyke Andreas (9)
Presseskriv

Few Dollars More med rørende bidrag til kreftsyke Andreas (9)

Fredag 5. april slipper bandet Few Dollars More singelen «Main Man». Låten er skrevet til 9 år gamle Andreas som ikke vinner kampen mot kreft og [...]