Artist

Dag Sørås

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Dag Sørås

Hardtslående, utfordrende, kunnskapsrik og radikal. Legg til fantastisk morsom, så har du Dag Sørås. Siden sin første opptreden i 2002 har Dag, med sin kompromissløse og ærlige stil, bygd seg opp til å bli en av de mest nyskapende, produktive og suksessrike komikerne her til lands. Dette ga han Komiprisen for ”Årets nykommer” i 2007, ”Stå-opp prisen” i 2012 , samt Komiprisen for «Årets komiker» i 2016.

Dag fikk sitt gjennombrudd i talkshowet ”Showman” i 2010, og fikk samme året sin egen satiriske humorserie ”D-Dag” på VGTV. I januar 2011 hadde han også sin egen stand-up spesial som gikk på TV2, og han har også vært å se i alt fra ”I kveld med Ylvis” til ”Roast fra Chat Noir”. Dag hadde også sitt eget radioprogram «Sannhetsministeriet» på P2 i 2014-15.

I 2011 og 2012 var Dag på norgesturné med sitt soloshow ”D-Dag Live” og trakk fulle hus over alt og høstet lovord fra både presse og publikum. Det samme gjorde han da han Vinteren 2014 reiste på norgesturné med showet ”Kognitiv Dissonans”. Dette ble fulgt opp med «Ekkokammer» i 2016.

Kjennetegnet til Dag på scenen er brutal ærlighet, både ovenfor seg selv og sitt liv, men også mot verden rundt seg. Med dagsaktuelt og samfunnsrefsende materiale er han nok ikke et soleklart førstevalg for et firma som er glad i rød nese og parodier, men for de som blir med inn i hans univers er han skarp, givende og veldig morsom.

Dagbladet kalte ham ”et glitrende lyspunkt i en ellers grå norsk standuphimmel”. Aftenposten skrev at han er ”anarkisthumoristen som biter mest og oftest” og Haugesunds Avis ”en av landets fremste scenekomikere”. Sarte sjeler har funnet på å klage etter at de ikke helt har visst hva de har begitt seg utpå, og av ord som nevnes er ”grove krenkelser” og ”blasfemi”.

Som en av svært få norske komikere har også Dag begynt å få et navn i utlandet. Han har gjort regelmessige opptredener i Storbritania, samt turneer i Skandinavia, Finland, Latvia, Island og Sveits. I 2010 var han den første norske komiker som satt opp en egen helaftens forestilling under den prestisjetunge Edinburgh Fringe Festival. Han har i tillegg gjort flere jobber sammen med noen av de største humorstjernene i verden, som Doug Stanhope og Bill Burr. I oktober 2015 ble han den første norske komikeren noensinne som har stått på scenen på Hammermith Apollo i London.

Innlegg

Dag Sørås: -Fremtiden for hard norsk musikk er lys
Topp 20

Dag Sørås: -Fremtiden for hard norsk musikk er lys

Dag Sørås beskrives ofte som landets mest kompromissløse og brutalt ærlige komiker. Er hans musikksmak like brutal? Med mindre du har vært nedgravd i en grotte [...]