Artist

Black Ballroom

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Black Ballroom

Black Ballroom er et internasjonalt band med sin base i Norge. Medlemmene har sine røtter i Norge, Tjekkia, Sveits og Colombia. De siste 3 årene har Stig van Eijk (vokal, tekst, og melodi) Pluto (gitar, produsent og miks), Egil Fauske, (teks) og Bjørn Magne Hansen, (gitar, vokal, melodi og produsent) jobbet med et felles prosjekt under navnet Black Ballroom. Dette er et samarbeid mellom tsjekkiske og norske musikere. Vi har møttes flere ganger for musikalske sessions, hvor vi enten har skrevet musikk sammen eller spilt inn. Vi har hatt hovedbase i Sono Records i Praha (bmhmusic.no), hvor blant annet David Bowie, Linkin Park, Joss Stone, Hellbillies, Midnight Choir og andre kjente artister har spilt inn flere album. Bjørn Magne Hansen har jobbet tett med Sono Records i 20 år og har vært døråpneren inn i denne verdenen. Albumet vi arbeider med har tittelen, Medication wont heal you this time, og hører innunder sjangeren melodiøs rock. Singel fra albumet vil bli gitt ut digitalt 3. oktober og med følger en video av låten, Rainy Town, gjort i Sono Records.

Beskrivelse
Bandets navn er Black Ballroom og navnet reflekterer musikken. Det planlagte albumet spenner fra Rock & Roll og poesi til «triste sanger med whiskystemning i sene nattetimer». Musikken formidler både melankoli og slagferdige rytmer.

Medlemmene av bandet har alle lang erfaring fra musikkbransjen. Det vi har til felles er Sono Records hvor vi alle har jobbet med ulike musikkproduksjoner. Da enten hver for oss eller sammen, ved ulike anledninger med forskjellige artister.

Vi har komponert, arrangert, produsert, spilt inn, konstruert, blandet og mastret i dette fantastiske studioet utenfor Praha. Black Ballroom leverer på albumet «Medication wont heal you this time» en samling sanger som er skrevet av de ulike bandmedlemmene: Stig van Eijk, Bjørn Magne Hansen, Egil Roskilde Fauske og Paul Richman.

Dette er rock, så eklektisk som rockmusikk kan være. Påvirket av ballader, blues, jazz, folk og sjel. Sonos Studio og mikser Pluto, har gitt albumet en solid og original lyd. Til tider er det rått, skittent og brutalt vakkert, men kan snu til en nesten hellig og sakral atmosfære. På en måte lever vi i krisetider og dramatiske endringer. Tekstene reiser eksistensielle spørsmål om våre liv og vår tid, og prøver å håndtere noen av disse spørsmålene uten noen andre svar enn kjærlighet og håp.

Stig van Eijk (vokal) ble kjent i Norge etter å ha vunnet Eurovision Song Contest i en alder av 17 år. I dag har han sin egen solokarriere i soul/reggae stil. Stig har solgt til over dobbel platinum på verdensbasis og jobber aktivt som tekstforfatter og formidler. Han har over 20 års erfaring i musikkbransjen og jobber hardt og målrettet for å utrette mest mulig gjennom kunsten sin.

Bjørn Magne Hansen (gitar og vokal) har jobbet med mange forskjellige norske kunstnere, blant annet med Midnight Choirs turneer i Europa, komponist til Midnight Choirs vokalist Paal Flaata. Han har også vært produsent for Jon Eikemo, Greyzone, Amund Bjønness Stein Bull Hansen. Han var en av produsentene på Berserk Bastards album, «Sailing Away» (lydspor for Berserk TV-serien), og spilte gitar med bandet i årevis.

Pluto (gitarer, tastaturer, arrangering og programmering) har sitt eget prosjekt, Pluto & the Planets, hvor han komponerer og arrangerer sangene. Han er signert på det franske plateselskapet Musea. Han jobber også med forskjellige norske, ukrainske og tsjekkiske kunstnere.

Vår pianospiller og co-sanger Paul Richman er en berømt lydingeniør og musiker i CZ Republic. Han jobber som produsent og lydingeniør hos Sono Records, og spiller med kunstnere som Anna K (CZ), East Park (CZ), Reef (UK) etc.

Milan Cimfe er vår bassist, produsent og lydingeniør. Han har jobbet med artister som Kabat (CZ), Lucie (CZ), Joss Stone (UK), Living Color (USA), Linkin Park (USA), Mike Stern (USA), David Bowie og mange flere.

Dag Kristoffersen er en berømt trommeslager fra Oslo. Han har de siste årene jobbet som studio-trommis og blitt brukt mye innenfor TV-produksjoner i Norge. I tillegg har vi hatt gleden av hjelp fra Adam Janosik, trommer (CZ), Caroline Ingeberg vokal og Bjørn Enoksen, bass. Black Ballroom er en blanding av påvirkningen fra disse forskjellige musikerne. Vi slipper vår første single, ”Rainy Town” digitalt 3. oktober 2018.

Innlegg