Bernhoft
Artist

Bernhoft

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Bernhoft

Jarle Norman Bernhoft-Sjødin, også kjent under artistnavnet Bernhoft, (født 21. juni 1976) er en norsk sanger, multi-instrumentalist, komponist og tekstforfatter, og som har vokst opp i Nittedal.

Bernhoft har tidligere vært vokalist og låtskriver i bandet Span frem til gruppa ble oppløst høsten 2005. Tidligere har Bernhoft også spilt i gruppa Explicit Lyrics sammen med kollega Fridtjof Nilsen fra Span. Bernhoft var også musikkanmelder i ungdomsprogrammet Sone 2, hvor Nilsen var programleder.

Bernhoft har medvirket på innspillinger og konserter med Kristin Asbjørnsen, Lester, Siri Gjære, Hanne Hukkelberg, Dadafon, Friko, Karl Seglem og Bigbang. Han er også kjent fra Køhn/Johansen Sextet. Under pseudonymet Rod Hot var Bernhoft også med i bandet Green Granadas.

Bernhofts solokarriere startet den 1. september 2008, da han ga ut den første soloplaten «Ceramik City Chronicles».

I januar 2010 ga Bernhoft ut et dobbelt livealbum kalt 1:Man 2:Band, der en halvpart er opptak av en solokonsert holdt på Kampen Bistro, og den andre halvdelen inneholder konsertopptak fra Rockefeller og Molde Jazzfestival med band.

Året etter, i januar 2011 ga han ut sitt andre studioalbum, Solidarity Breaks. Den startet på andreplass på albumlista i februar og per 7. august hadde den ligget 9 uker på førsteplass. I september 2011 var Bernhoft gjest på det amerikanske talkshowprogrammet The Ellen DeGeneres Show og fremførte sangen «C’mon Talk».

Bernhoft ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 2011 og vant i tillegg klassen mannlige artist for Solidarity Breaks. Under by:Larm 2012 ble han tildelt Statoil-stipendet på én million kroner. Stipendet har som formål å gi norske artister større mulighet til å markedsføre og markere seg internasjonalt. Han fikk Edvard-prisen i 2015 i klassen populærmusikk for albumet Islander.

Innlegg

Nesegrus kjærlighet fra Bernhoft
Intervju

Nesegrus kjærlighet fra Bernhoft

Bernhoft slapp nylig den nydelige låten, «Clearly Confused» og beskriver den som en takknemlig kjærlighetsvise, sett fra grusen og opp. Samarbeidet mellom Bernhoft, Kristian Vik aka [...]

Bernhoft – Come Around
Musikkvideo

Bernhoft – Come Around

Bernhoft

Bernhoft – Cmon Talk
Musikkvideo

Bernhoft – Cmon Talk

Bernhoft

20+5 Spillelister

Bernhoft 20+5
20+5 Spillelister

Bernhoft 20+5