Artist

Bendik Hofseth

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Bendik Hofseth

Bendik Hofseth (1962-) har hatt en uvanlig karriere. Han er artist, sanger, saksofonist, låtskriver, pedagog og produsent. Han har også hatt mange styreverv i musikklivet. Karrieren begynte allerede sent på syttitallet i den rike kulturminen rundt Club 7. Til tross for sin unge alder spilte han med alt som kunne krype og gå på musikkscenen fra frijazz til popmusikk, R&B til klassisk. Han studerte komposisjon på Musikkhøgskolen samtidig med studier ved UiO. I 1987 ble han invitert til å spille med Steps Ahead som arvtager etter Michael Brecker. I seks år bodde han i NYC og turnerte verden rundt med Steps og andre konstellasjoner.

Som saksofonist solist gjorde han innspillinger over hele verden, som jazzsolist men også med storband og symfoniorkestre.
I 1991 kom «IX» som markerte begynnelsen som soloartist og sanger. I 1993 kom oppfølgeren «Amuse Yourself» og Hofseth var da tilbake i Oslo for å virke derfra. Utgivelsene kom på rekke og rad utover 90-tallet, 4 i eget navn og opp imot hundre innspillinger hvor han deltok på andres plater. I 1999 kom «Smilets historie» som fikk en meget ublid mottagelse av musikkpressen. Hofseth snudde da rundt og begynte kulturpolitisk arbeid for å berede grunnen for den digitale revolusjonen som var på trappene. Som styreleder i NOPA, ByLarm, Phonofile og senere også TONO fikk han være med å sette sitt preg på utviklingen av norsk musikkindustri. Arbeidet ledet naturlig til internasjonalt engasjement og etterhvert ble han leder for verdens komponistråd (CIAM) og senere leder for WIPO (FN) sin spesialgruppe som beredet grunnen for internasjonal samhandling på det digitale området.

Innlegg

Bendik Hofseth setter ny gullstandard med «Atonement»
Intervju

Bendik Hofseth setter ny gullstandard med «Atonement»

Bendik Hofseth er omsider tilbake med sin sjette langspiller til strålende anmeldelser. «Atonement» er denne «Ukens album» hos NPS. Hvordan kan vi reise oss etter å [...]

20+5 Spillelister

Bendik Hofseth 20+5
20+5 Spillelister

Bendik Hofseth 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]