Asle Beck
Artist

Asle Beck

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Asle Beck

Asle Beck er aktuell med sitt nye album «Bruvoll Hotell» som han slapp 27. oktober 2017. Han fikk god tid til å skrive musikk til det nye albumet etter et fengselsopphold på Bruvoll fengsel. Han har hatt en spesiell karriere, med oppveksten på Hadeland og Grünerløkka. Han ble anbefalt av skoleverket å slutte på skolen, allerede på ungdomsskolen. Han tok jobb som bryggesjauer, senere taxisjåfør, mens han hele tiden lagde musikk. Så i 2008 fikk han utgitt singelen, Skur 55, som ble en stor radiohit – og som i dag er en av de mest strømmede låtene på Spotify innen visepop-sjangeren. Han er med andre ord blant de aller største artistene, i klasse med Bjørn Eidsvåg, Øystein Sunde, Finn Kalvik m.fl. Asle er en jordnær artist med ærlige og personlige tekster som folk lett kjenner seg igjen i. Hver sommer fyller han Rockefeller med et entusiastisk publikum som synger med på alle låtene hans.

På sitt tredje album har Asle samarbeidet med dyktige artister og musikere, som Rita Eriksen, Amund Maarud, Øivind Elg Elgenes, Marian Aas Hansen, Johanna Demker, samt sine faste våpendragere; Magne Føreland, Per Mathisen, Eirik André og Jon Willy Rydningen. Dette er et svært personlig album, hvor Asle’s meloditeft er i fokus, blandet med ydmyke tekster om, savn, kjærlighet, tapte drømmer og om ting som aldri ble slik de skulle bli. Arrangementene er både storslåtte, nedpå og vare.

Asle Beck er en av våre desidert mest strømmede og nedlastede norskspråklige, vise/visepop-artister de siste årene. Bare på Spotify har 4 millioner strømmet musikken hans og på YouTube har snart 1 million sett videoene hans, noe som er meget gode resultater for en artist innen denne sjangeren. Radiohiten «Skur 55» spilles fortsatt daglig på radiokanaler rundt i landet – nesten ti år etter at den ble sluppet.

Norge har virkelig fått øynene opp for denne noe sjenerte, men folkelige artisten. Det siste året har forespørsler om konserter eksplodert og hadde Asle hatt tid, så kunne han helt sikkert ha spilt nærmere hundre konserter i året. Mange av konsertene er utsolgte lang tid i forkant og hver sommer fyller han Rockefeller i Oslo med et fantastisk engasjert og stemningsfylt publikum som synger med på sangene hans. Releasekonsertene på Hadeland og på Lillestrøm Kultursenter er utsolgte, det samme er konserten i Oslo i november.

Asle er for tiden på en turné i Finnmark hvor han spiller syv intimkonserter på ni dager, sammen med gitaristen Magne Føreland til stor suksess og for fulle hus. Låten «Finnmark» har nærmest blitt en nasjonalsang der oppe og det gjør det ikke mindre populært at Asle sin far er fra Finnmark.

Innlegg

ASLE BECK : FINNMARK
Musikkvideo

ASLE BECK : FINNMARK

Asle Beck