Anna Kajander
Artist

Anna Kajander

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Anna Kajander

«Dette har vært en vanskelig låt å fullføre, og det tror jeg er fordi jeg ikke helt har visst hva den skulle være for meg», sier Anna Kajander om dagens ferske låt. Hennes tredje single, «Idioti» som ble sluppet fredag 15. mars, ble skrevet for fem år siden inne på soverommet på Frogner i Oslo. Det startet da hun var ute og gikk en tur, og plutselig kom på den første strofen i sangen: «Du kasta en vind i øyan på mæ, du trur at æ skal fortsett å smil fint til dæ». Selv beskriver hun sangen som en mikstur av melankoli og opprørskhet.

«Den handler om når det dukker opp noen som du trodde hadde mistet makten over deg, men så viser det seg at det ikke er tilfellet», forteller hun.

Anna Kajander er Nord-Norges nye, kraftfulle stemme. I fjor sommer slapp 24-åringen sin debutsingel «Sabla fin», som gikk inn på NRK P1 sin spilleliste i ti uker, havnet på toppen av Spotify sin Norway Viral 50-liste, og ble førpremiert hos «Ruben» på NRK P3.

Anna slapp i tillegg singelen «Omforlatelse» i november, og har spilt opptil flere konserter den siste tiden, blant annet på Trondheim Calling. De plukket henne ut som én av artistene de har mest tro på i 2019. Hun har blitt rost for sin jordnære sjarm, evnen til å være så intim som hun er i låtskrivingen, og ikke minst for sin sterke stemme.

Innlegg

Nord-Norges nye og kraftfulle stemme, Anna Kajander er ute med ny single
Intervju

Nord-Norges nye og kraftfulle stemme, Anna Kajander er ute med ny single

Fredag 15. mars slapp Anna Kajander sin nye single «Idioti» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er hennes tredje single som hun skrev [...]