Foto: Stian Andersen

Amanda Delara omfavner den yngre generasjonen med sin nye single

Del Tweet

Amanda Delara er tilbake og slapp sin nye låt ”New Generation” fredag 2. juni som er denne ”Ukens single” på NPS Music. Dette er en sterk låt som omfavner den yngre generasjonen med Amanda i front.

Hennes første single ”Paper Paper” ble lansert gjennom det nye indielabelet GR:OW Records, driftet av det tidligere teamet bak Nico & Vinz. ”Paper Paper” ble raskt A-listet på P3, nådde topp 30 på Hype Machine og var #1 på Twitter-charten deres.

Med over 1 million streams har Amanda klatret opp til topp 20 på Spotify viral både i USA og globalt. I mars i år fulgte hun opp med ”Dirhamz”, som fikk mye oppmerksomhet internasjonalt og Amanda ble omtalt som en av favorittene fra by:Larm av The Independent. Siden det har Amanda vært mye i studio både i Norge og i utlandet, og har blant annet jobbet med den Grammy-vinnende stjerneprodusenten The-Dream (Kanye West, Rihanna, Beyonce m.fl.).

Nylig ble også Amandas remix av Karpe Diems ”Gunerius” brukt i en episode av SKAM, og ble sluppet på Spotify som følge av det. Videoen av remixen hennes ligger nå på nesten 200 000 avspillinger på YouTube og har gitt henne oppmerksomhet fra fans over hele verden.

”Jeg skrev ”New Generation” basert på mennesker som inspirerer meg. Denne singlen er veldig viktig for meg, og er noe jeg har ventet lenge på å slippe ut. Jeg er generelt ikke så glad i å forklare sangtekstene, men vil at alle skal finne sin egen mening med sangen. Men om jeg skal si noe, så kom jeg over en morsom ting Cher skrev på Twitter her om dagen; «You’ve got to pray that old people die before young people can get involved». Brutalt.. men litt sant? Jeg har flere ganger tatt meg selv i å tenke det samme i hvert fall, haha!” – Amanda Delara

Gratulerer med den nye singlen din ”New Generation”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk. Jeg begynte å skrive låten da jeg var på ferie i Den Dominikanske republikk med familien min. Det var siste dagen i DR da jeg fikk en beat/instrumental tilsendt av produsenten min Sondre Haftorsen, og den traff meg rett i hjertet. Da jeg fløy hjem igjen til Norge dro jeg direkte fra Gardermoen til studioet i Oslo med bagasjen for å gjøre ferdig låten. Det føles deilig å slippe låten ut fordi den ble inspirert av min familie og mine gode venner.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært helt fantastisk. Jeg har vært så heldig å reist mange nye steder og spilt musikken min foran mange mennesker! I tillegg var jeg i studio og lagde musikk med en av mine musikalske forbilder, The-Dream.

Du har fått mange nye fans verden over etter at din remix av Karpe Diem sin låt ”Gunerius” har blitt spilt i serien SKAM. Kan du fortelle litt om hvordan du opplever den økte interessen fra fans i bl.a. utlandet etter at de oppdaget deg og din musikk?

Ja, jeg har fått fans helt nede i Indonesia faktisk. Det sier noe om verden vi lever i og hvordan språk ikke setter grenser for musikk. Låten ble oversatt til engelsk og spansk av engasjerte SKAM-fans, og jeg syns det er veldig kult.

Hva vil du si er det spesielle i ditt musikalske univers?

At det ligger mye sårbarhet selv med tung og røff produksjon.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har blitt fortalt at jeg pleide å samle barna i barnehagen rundt meg, mens jeg stod i midten av ringen og sang «go go go, ale ale ale» av Ricky Martin. Jeg antar at det var starten på min musikalske bakgrunn. Det stoppet ikke der (heldigvis) for jeg lærte etter hvert å spille piano og fiolin hjemme som barn.

Hvem er Amanda Delara og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en jente som har mye på hjertet og har stor kjærlighet for musikk. Jeg ønsker å pushe grenser og å snakke om problemer i stedet for å forsøke å unngå dem. På fritiden liker jeg å være i studio, trene og møte venner om jeg får tid.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Å være i studio med The-Dream. Det var faktisk helt sprøtt og legendarisk.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg synes Anna of The North sin nyeste single «Lovers» var helt utrolig nydelig. Sigrid sin «Don’t Kill My Vibe» treffer også hjertet mitt, hun er en rå jente. I tillegg digger jeg lydbildet til Cezinando’s siste

single ”Vi er perfekt men verden er ikke det”. Jeg hørte på den i går og jeg skal innrømme at jeg felte en tåre. Jeg synes alle disse artistene har en viss særegenhet ved seg, noe jeg elsker å se i norsk musikk og som jeg blir veldig inspirert av.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Nå vet jeg at det ble mye The-Dream her men han er virkelig et stort musikalsk forbilde. Kanye West har jeg også alltid sett opp til og hørt på siden jeg var liten, så han sklir rett inn på listen. I tillegg ser jeg veldig opp til Chance the Rapper.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg synes by:Larm festivalen var veldig gøy fordi det var så mange som kom på begge konsertene mine. På andre siden gjorde jeg en konsert for en stund siden hvor det var mange mennesker som hadde forlatt salen i det jeg skulle spille, men likevel så var det så fantastisk med de få menneskene som var igjen i salen. De lagde så sykt mye liv og danset til alle låtene mine. De ukjente personene viste meg kun kjærlighet og god stemning.

Jeg skal spille på en del festivaler og gleder meg ekstremt mye. Det blir fantastisk å oppleve nye mennesker og se mer av vårt vakre Norge. Det jeg elsker å gjøre en varm sommerdag er å kose meg med en kald og deilig iskrem på stranden. I tillegg skal jeg reise til nye steder i utlandet og lage flere låter, noe jeg ser virkelig frem til.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Jeg vil ikke røpe noe enda, men det blir flere musikalske slipp ja. Nå er jeg veldig glad for at «New Generation» er ute, og jeg gleder meg veldig mye til å spille på festivalene som kommer på løpende bånd. Håper å se så mange som mulig på blant annet Mablis, Piknik i Parken, Slottsfjell og ikke minst Træna! Det blir så gøy!

Se Også

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!
Intervju

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!

Erlend Ropstad har etablert seg som en markant skikkelse på den norske rockescenen de siste årene, og nå er han tilbake med albumet, «Gleden & Sorgen» [...]

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single
Intervju

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single

Gunn Kvaale, vinner av Luttprisen Årets Nykommer, ble listet nasjonalt på NRK P1 med singelen «Like I’m Made of Stone» i hele 17 uker på rad! [...]

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP
Intervju

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP

Bak pseudonymet Maud står den talentfulle nordnorske artisten, produsenten og vokalisten Kristine Hoff. Nøye innpakket i kalde synther, mørke beats, og prosessert vokal, trollbinder Bodø-artisten Maud [...]

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single
Intervju

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single

Fredag 10. juni slapp Linnea Dale den raffinerte og catchy låten, «Deep In A Dream» fra sitt kommende album som er denne «Ukens single» på NPS [...]

The Cruel Intentions er ute med et variert og solid album
Intervju

The Cruel Intentions er ute med et variert og solid album

Fredag 3. juni slapp det hardtslående bandet The Cruel Intentions det kritikerroste sleaze-albumet «Venomous Anonymous» på Indie Recordings, og som er denne «Ukens album» på NPS [...]

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»
Intervju

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»

Fredag 3. juni slapp sprudlende Hedda Mae den catchy låten, «Another Stranger» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er uten tvil Hedda Mae [...]