Foto: Stian Andersen

Amanda Delara omfavner den yngre generasjonen med sin nye single

Del Tweet

Amanda Delara er tilbake og slapp sin nye låt ”New Generation” fredag 2. juni som er denne ”Ukens single” på NPS Music. Dette er en sterk låt som omfavner den yngre generasjonen med Amanda i front.

Hennes første single ”Paper Paper” ble lansert gjennom det nye indielabelet GR:OW Records, driftet av det tidligere teamet bak Nico & Vinz. ”Paper Paper” ble raskt A-listet på P3, nådde topp 30 på Hype Machine og var #1 på Twitter-charten deres.

Med over 1 million streams har Amanda klatret opp til topp 20 på Spotify viral både i USA og globalt. I mars i år fulgte hun opp med ”Dirhamz”, som fikk mye oppmerksomhet internasjonalt og Amanda ble omtalt som en av favorittene fra by:Larm av The Independent. Siden det har Amanda vært mye i studio både i Norge og i utlandet, og har blant annet jobbet med den Grammy-vinnende stjerneprodusenten The-Dream (Kanye West, Rihanna, Beyonce m.fl.).

Nylig ble også Amandas remix av Karpe Diems ”Gunerius” brukt i en episode av SKAM, og ble sluppet på Spotify som følge av det. Videoen av remixen hennes ligger nå på nesten 200 000 avspillinger på YouTube og har gitt henne oppmerksomhet fra fans over hele verden.

”Jeg skrev ”New Generation” basert på mennesker som inspirerer meg. Denne singlen er veldig viktig for meg, og er noe jeg har ventet lenge på å slippe ut. Jeg er generelt ikke så glad i å forklare sangtekstene, men vil at alle skal finne sin egen mening med sangen. Men om jeg skal si noe, så kom jeg over en morsom ting Cher skrev på Twitter her om dagen; «You’ve got to pray that old people die before young people can get involved». Brutalt.. men litt sant? Jeg har flere ganger tatt meg selv i å tenke det samme i hvert fall, haha!” – Amanda Delara

Gratulerer med den nye singlen din ”New Generation”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk. Jeg begynte å skrive låten da jeg var på ferie i Den Dominikanske republikk med familien min. Det var siste dagen i DR da jeg fikk en beat/instrumental tilsendt av produsenten min Sondre Haftorsen, og den traff meg rett i hjertet. Da jeg fløy hjem igjen til Norge dro jeg direkte fra Gardermoen til studioet i Oslo med bagasjen for å gjøre ferdig låten. Det føles deilig å slippe låten ut fordi den ble inspirert av min familie og mine gode venner.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært helt fantastisk. Jeg har vært så heldig å reist mange nye steder og spilt musikken min foran mange mennesker! I tillegg var jeg i studio og lagde musikk med en av mine musikalske forbilder, The-Dream.

Du har fått mange nye fans verden over etter at din remix av Karpe Diem sin låt ”Gunerius” har blitt spilt i serien SKAM. Kan du fortelle litt om hvordan du opplever den økte interessen fra fans i bl.a. utlandet etter at de oppdaget deg og din musikk?

Ja, jeg har fått fans helt nede i Indonesia faktisk. Det sier noe om verden vi lever i og hvordan språk ikke setter grenser for musikk. Låten ble oversatt til engelsk og spansk av engasjerte SKAM-fans, og jeg syns det er veldig kult.

Hva vil du si er det spesielle i ditt musikalske univers?

At det ligger mye sårbarhet selv med tung og røff produksjon.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har blitt fortalt at jeg pleide å samle barna i barnehagen rundt meg, mens jeg stod i midten av ringen og sang «go go go, ale ale ale» av Ricky Martin. Jeg antar at det var starten på min musikalske bakgrunn. Det stoppet ikke der (heldigvis) for jeg lærte etter hvert å spille piano og fiolin hjemme som barn.

Hvem er Amanda Delara og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en jente som har mye på hjertet og har stor kjærlighet for musikk. Jeg ønsker å pushe grenser og å snakke om problemer i stedet for å forsøke å unngå dem. På fritiden liker jeg å være i studio, trene og møte venner om jeg får tid.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Å være i studio med The-Dream. Det var faktisk helt sprøtt og legendarisk.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg synes Anna of The North sin nyeste single «Lovers» var helt utrolig nydelig. Sigrid sin «Don’t Kill My Vibe» treffer også hjertet mitt, hun er en rå jente. I tillegg digger jeg lydbildet til Cezinando’s siste

single ”Vi er perfekt men verden er ikke det”. Jeg hørte på den i går og jeg skal innrømme at jeg felte en tåre. Jeg synes alle disse artistene har en viss særegenhet ved seg, noe jeg elsker å se i norsk musikk og som jeg blir veldig inspirert av.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Nå vet jeg at det ble mye The-Dream her men han er virkelig et stort musikalsk forbilde. Kanye West har jeg også alltid sett opp til og hørt på siden jeg var liten, så han sklir rett inn på listen. I tillegg ser jeg veldig opp til Chance the Rapper.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg synes by:Larm festivalen var veldig gøy fordi det var så mange som kom på begge konsertene mine. På andre siden gjorde jeg en konsert for en stund siden hvor det var mange mennesker som hadde forlatt salen i det jeg skulle spille, men likevel så var det så fantastisk med de få menneskene som var igjen i salen. De lagde så sykt mye liv og danset til alle låtene mine. De ukjente personene viste meg kun kjærlighet og god stemning.

Jeg skal spille på en del festivaler og gleder meg ekstremt mye. Det blir fantastisk å oppleve nye mennesker og se mer av vårt vakre Norge. Det jeg elsker å gjøre en varm sommerdag er å kose meg med en kald og deilig iskrem på stranden. I tillegg skal jeg reise til nye steder i utlandet og lage flere låter, noe jeg ser virkelig frem til.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Jeg vil ikke røpe noe enda, men det blir flere musikalske slipp ja. Nå er jeg veldig glad for at «New Generation» er ute, og jeg gleder meg veldig mye til å spille på festivalene som kommer på løpende bånd. Håper å se så mange som mulig på blant annet Mablis, Piknik i Parken, Slottsfjell og ikke minst Træna! Det blir så gøy!

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang
Intervju

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang

Legendariske Backstreet Girls har holdt det gående siden 1984 og de har ingen planer om å sette ned tempoet, tvert imot spiller de flere konserter, og [...]

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]