NPS er din norske guide i den digitale musikkjungelen

Fremveksten av digitale tjenester har hatt svært mange positive effekter for oss som elsker musikk. I dag kan man med letthet høre musikk som var vanskelig eller umulig å finne for bare få år siden. Har du tilgang på en mobiltelefon, en tablet eller en PC, har du i prinsippet også tilgang på et samlet musikalsk verdensbibliotek. Mens dette har veldig mange positive aspekter ved seg, gir det oss som elsker norsk musikk også noen utfordringer.

For mens det man gjerne omtaler som en «demokratisering» av musikktjenestene i prinsippet tilgjengeliggjør «alt» innhold, er det viktig å ta med i beregningen at det samme gjelder alle artister, fra alle deler av verden. I korte trekk: norsk musikk kjemper om oppmerksomheten i global konkurranse på de digitale plattformene. Dette betyr at etablerte og/eller populære artister (gjerne fra store markeder) vil dominere i det viktigste leddet i musikkbransjen, som vi enkelt kan betegne som «synlighet». For deg som publikum medfører dette at det blir særdeles vanskelig å orientere seg i norsk musikk. Enten du ønsker å holde deg oppdatert på en spesifikk musikalsk sjanger eller vil følge med på nyheter du kan ha spesiell interesse av eller annet, så vil du møte på enormt tidkrevende utfordringer.

Men fortvil ikke, NPS har allerede gjort denne jobben for deg.

 

Ute etter ny musikk eller gamle klassikere? Vi har løsningen du trenger

Ved å bruke NPS og våre kanaler flittig, vil du med enkelthet kunne orientere deg i den nyeste, kvalitetssikrede norske musikken. Du kan se på NPS som et navigasjons verktøy med filter. Vårt musikkpanel jobber daglig med å lage spillelister som gjør det lettere for deg å finne det du er ute etter, samtidig som panelet kommer med varme anbefalinger. Dersom du ønsker å oppdage noe nytt er vår plattform skreddersydd for akkurat dette formålet.

Eksempel på spilleliste, album og single med nyhetsverdi. Oppdateres ukentlig for å gjøre det enkelt for deg og plasseres på vår forside. Nyhetene distribueres i alle våre kanaler.

 

 

 

 

 

 

Dersom du virkelig ønsker å holde deg oppdatert oppfordrer vi deg til å følge vår profil på SpotifyFacebook og YouTube. Vi vet at et stort flertall av musikkinteresserte nordmenn bruker de tre nevnte tjenestene spesielt mye, og derfor er NPS tilrettelagt med fokus og spesiell tyngde på disse.

Spotify

NPS profil på Spotify rommer hundrevis av spillelister.

Spotify er landets suverent mest brukte strømmetjeneste. NPS var tidlig ute med å bygge en synlig profil på tjenesten. Brukervennlighet, spesielt i evnen til å kommunisere med sosiale nettverk, er en viktig årsak til at NPS valgte å fokusere på Spotify. I og med at NPS rendyrker norsk musikk og opererer med et musikkpanel har vi fungert som en kredibel «tastemaker» i flere år. Dette betyr (i korte trekk) at våre prioriteringer blir vektlagt videre i strømmetjenestens systemer. Vi opplever også ofte at større internasjonale aktører «snapper opp» musikken vi velger å løfte frem. NPS er derfor på vei til å bli en helt sentral bidragsyter i å eksportere norsk musikk ut av landet. Vår profil har i overkant av 50.000 følgere og rommer hundrevis av spillelister. Disse er delt opp etter sjanger og eventuelle subsjangre, eller de kan dekke spesifikk tematikk eller interesseområder, som eksempelvis «Årstid», «Følelser», «Tiår», «Julemusikk», «Typisk norsk» og mange, mange fler. På grunn av økende internasjonal interesse for våre tjenester er nå våre artistsider i tillegg tilknyttet tjenestene «Tidal» og «Apple Music» og NPS vurderer fortløpende om det er nødvendig å ta nye grep for å følge vårt publikums brukermønster.

 

 

Facebook

NPS på Facebook holder deg oppdatert og gir deg tilgang på eksklusiviteter.

Facebook er vår viktigste informasjonskanal foruten vår egen hjemmeside. NPS på Facebook har snart 17.000 følgere og øker daglig. Vi har aldri brukt økonomiske midler på å blåse opp nettverket, noe som betyr at våre følgere er genuint interessert i våre tjenester. NPS benytter nettverket til markedsføringskampanjer, spillelistevarsler, nyhetsvarsler, artikler, artistvideoer, konserttilbud og en lang rekke andre poster som publiseres via profilen. Vi har delt ut en mengde konsertbilletter, signerte album og teknisk utstyr via våre konkurranser. Dersom du ønsker å varsles om aktualiteter er NPS på Facebook «et must».

YouTube

Vår YouTube kanal gir deg god oversikt i et kaotisk landskap.

NPS benytter YouTube til å generere spillelister, samtidig som vi bruker tjenesten på våre artistsider. Tjenestens rikholdige arkiv og populæritet, også blant artister og plateselskap, betyr at YouTube foreløpig er en premissleverandør av musikkvideoer. NPS er av den oppfatning at kvalitativt sterke norske musikkvideoer har alt for få utstillingsvinduer, vi ønsker å tilrettelegge for en økt bruk av disse. Ved å organisere og systematisere videoene i kategorier, blir det lettere for deg som bruker å orientere deg i det som kan beskrives som et tidvis kaotisk landskap. NPS har som mål å utvikle en rekke Nett-TV konsepter og YouTube vil være en sentral del av denne fremtidige satsningen.

Har du lyst til å fordype deg i en spesiell artist?

Våre artistsider samler informasjon fra alle de viktigste kildene både artister og publikum har størst behov for.

NPS har tilrettelagt for at du enklest mulig skal kunne orientere deg og navigere gjennom det som i utgangspunktet er et fragmentert og lite oversiktlig landskap. Vi henter informasjon fra alle ledende nettsteder og applikasjoner, som strømmetjenester (Spotify, Tidal, Apple), sosiale nettverk (Facebook og Instagram), videotjenester (Youtube og Vimeo), informasjonstjenester (Wikipedia), samt et utvalg av salgssteder. Dette organiserer vi på en oversiktlig måte og kombinerer det med innhold fra NPS.

Ved å klikke på «Artist» i vår menylinje får du alle tilgjengelige artister oppramset alfabetisk. Du kan selv velge hvordan oppramsingen organiseres i rullgardin-menyen øverst til høyre. Du kan også søke opp spesifikke artister ved å enten klikke på forstørrelsesglasset i menylinjen eller tannhjulet som er plassert ved siden av nevnte rullegardin.

Vårt kartotek er på ingen måte fullstendig, men vokser i takt med at NPS gjør redaksjonell omtale på artister eller på oppdrag fra en samarbeidspartner. Vår målsetting er at NPS skal bli en helhetlig database og takket være alle våre besøkende som bruker og liker tjenesten vokser den for hver dag.

Trenger du noen varme anbefalinger?

NPS triller ikke terninger, musikkpanelet kommer i stedet med varme anbefalinger.

Ofte har man lyst til å høre på musikk men føler seg litt rådløs. Man trenger noen nye impulser og ønsker å få tips fra noen man stoler på. NPS kan du stole på først som sist. Vårt musikkpanel har lang og bred erfaring innenfor de aller fleste musikalske sjangere. I tillegg har vi en spesiell forkjærlighet til albumformatet og ønsker å legge til rette for at norske brukere «gjenoppdager» dette formatet, all tid det er under press fra det mer digitalt hitbaserte innholdet. Ved å klikke på «Album» i menylinjen kan du med letthet finne frem til anbefalingene, organisert og kategorisert slik at du slipper. I nevnte oversikt finner du kvalitetssikret norsk musikk, alt fra klassikere til ukjente skatter.

Er du glad i å holde deg oppdatert på nyhetsbildet?

NPS Magasinet holder deg oppdatert.

NPS Magasinet samler informasjon fra inn og utland, der det redaksjonelle fokuset er å servere deg nyheter, artikler, musikkvideoer, spillelistevarsler, debatter og annet du ikke nødvendigvis finner i riksavisene. Enten kilden er Firdaposten, New York Times eller NPS eget innhold; NPS Magasinet gir deg tilgang på innholdet vi mener musikkinteresserte nordmenn ikke bør gå glipp av. Magasinet benytter FlipBoard, noe som betyr at innholdet er spesielt behagelig å bruke med mobiltelefon eller tablet, samtidig som det er operativt også på stasjonære maskiner.