Kari Rueslåtten
Artist

Kari Rueslåtten

Følg NPS Music på Facebook

Om Kari Rueslåtten

19. mai slapp Kari Rueslåtten sin nye single ”Chasing Rivers”. Sangen er første smakebit fra hennes sjuende soloalbum som kommer senere i år. ”Chasing Rivers” tar lytteren med gjennom snødekte fjell og bølgende landskap, og forteller historien om hvordan mange mennesker aldri slutter å lengte etter å reise av sted og søke ut, selv om de har funnet en trygg havn.

”Chasing Rivers” bygger videre på den særegne nordiske melankolien fra det kritikerroste albumet ”To the North” fra 2015.  “Jeg har lest historier om mennesker som har latt ektefelle og barn bli igjen, for selv å oppsøke de mest utfordrende og farefulle opplevelser. Og så snart de er på vei, er alt de tenker på og lengter etter familien og den trygge og gode havna hjemme. Denne atferden fascinerer meg. Jeg tenker at dette er noe som kanskje bor i oss alle, men som gir seg utslag på forskjellig vis.”

Med sin særegne stemme med røtter både i folkemusikken, metal og klassisk sang, har Kari Rueslåtten utviklet et unikt melankolsk uttrykk innenfor alternativ folk-pop. Hun er alltid på søken etter det vakre i mørket.  “Jeg lager musikk jeg liker å høre på selv. Jeg ønsker å skape en stemming der lytteren lytter like mye til sine egne tanker som til min musikk, der det er lov å dvele i melankolien, uten at det blir mørkt og dystert.»

Chasing Rivers er spilt inn i Parr Street Studios i Liverpool. “Jeg var så fornøyd med bandet på sist album, at jeg ønsket å høre om de ville jobbe med meg en gang til. Måten de spiller på, kreativiteten de utviser og engasjementet de har for låtene mine inspirerer meg veldig. Så flotte musikere vokser ikke på trær.”

Kari Rueslåtten slipper sitt sjuende soloalbum til høsten, og vil ha påfølgende turné både i Norge, Europa og Latin-Amerika.

Kari Rueslåtten – vokalist og låtskriver er bosatt i Trondheim og startet sin musikkarriere i det progressive metalbandet The 3rd and the Mortal. Etter at hun forlot bandet allerede i 1995 og fjernet seg fra metalsjangeren, har Kari Rueslåtten gitt ut seks soloalbum; Spindelsinn (1997), Mesmerized (1998), Pilot (2002), Other People´s Stories (2004), Time To Tell (2014) og To the North (2015). Rueslåtten har tidligere blant annet vært nominert til Spellemannsprisen og hatt radiohiter som ”Make Me a Stone” og ”Other People’s Stories”. Hun har turnert i Europa og Latin Amerika, både med egne konserter og som del av The Sirens, et prosjekt hun har sammen med Anneke van Giersbergen (ex The Gathering) og Liv Kristine (ex Theatre of Tradgedy). Hun har også samarbeidet med blant andre Åge Aleksandersen og Tuomas Holopainen.

Medvirkende musikere: Jostein Ansnes – produsent og gitarer. Jostein Ansnes fra Surnadal, nå bosatt i Trondheim, er en norsk gitarist og produsent. Ansnes er tidligere gitarist i gruppene Dadafon og Famntak. Ansnes jobber nå hovedsakelig som produsent i Øra Studio i Trondheim og Parr Street Studios i Loverpool. Han har jobbet med en rekke artister og band som Ulf Risnes, Åge Aleksandersen, Kristin Asbjørnsen, Siri Gjære m.fl., og mottatt spellemann som produsent for flere album, bl.a. Unni Boksasp Ensemble’s ”Kermello” (2010) og Kristin Asbjørnsens ”The Night Shine Like The Day” (2009).

Innlegg

Kari Rueslåtten er ute med første smakebit fra hennes kommende album
Intervju

Kari Rueslåtten er ute med første smakebit fra hennes kommende album

19. mai slapp Kari Rueslåtten sin nye single ”Chasing Rivers” med musikkvideo. Sangen er første smakebit fra hennes sjuende soloalbum som kommer senere i år. Vi [...]