Forces Of The Northern Night
Artist

Dimmu Borgir

Følg NPS Music på Facebook

Om Dimmu Borgir

Dimmu Borgir ble originalt grunnlagt som et symfonisk black metal band i 1993 av Shagrath, Silenoz og Tjodalv. Bandet ga ut en EP kalt Inn i evighetens mørke (1994). Denne korte EP-en ble utsolgt i løpet av kort tid,som var limitert til 1000 x og samme året fulgte bandet opp med studioalbumet For all tid (1994). På albumet var musikalske bidrag fra medlemmene i Dødheimsgard og Ved Buens Ende. På albumet spilte Shagrath trommer/vokal men gitar på låta Glittertind, Tjodalv gitar, og Erkekjetter Silenoz og Shagrath byttet på vokal. Dette oppsettet forandret seg før utgivelsen av Stormblåst på Cacophonous Records i 1996.

Etter Stormblåst vridde Dimmu Borgir seg i en helt ny retning. Keyboardisten Stian Aarstad forlot bandet grunnet førstegangstjeneste, og var derfor ikke med på innspillingen av Devil’s Path (1996).Shagrath tok over syntharbeidet i studio etter det. Samme perioden så forlot bassisten Brynjard Tristan bandet, og gjorde plass for Nagash. Stian Aarstad var tilbake til innspillingen av Enthrone Darkness Triumphant (1997). På albumturneen hadde han problemer med å komme i tide til øvelser og konserter, og fikk sparken fra bandet som følge av det. Albumet ble en stor suksess for bandet, og var den første utgivelsen til bandet på det tyske plateselskapet Nuclear Blast. Det ble spilt inn i Abyss Studios, eid av Hypocrisys hovedmann, Peter Tägtgren.

Etter albumturneen for Enthrone Darkness Triumphant rekrutterte bandet to nye medlemmer, Mustis på keyboard og Astennu på andregitar, slik at Shagrath kunne konsentrere seg om kun vokalen ( live )

Det neste de ga ut var EP-en Godless Savage Garden, der de ga ut to nye sanger, to ny-innspillinger, een coverlåt av Accept’s «Metal Heart» og tre konsertopptak fra Polen (på senere utgitt bonusskive to ekstra sanger fra Brasil).

Spiritual Black Dimensions var det første albumet med ren vokal, og Puritanical Euphoric Misanthropia var det siste albumet med Nagash på bass. I 2003 brukte Dimmu Borgir sitt plateselskaps finansielle innflytelse til å lage et monumentalt album kalt Death Cult Armageddon. Deler av albumet ble spilt inn med Prahas Filharmoniske Orkester for å forsterke den klassiske stilen som alltid har ligget over bandets stil. Albumet kom på andreplass på VG-lista og solgte over 150 000 kopier bare i USA.

I 2005 spilte bandet inn en helt ny versjon av det gamle albumet Stormblåst, hvor Hellhammer fra Mayhem var med som trommeslager.

I 2007 ga Dimmu Borgir ut albumet In Sorte Diaboli. Det kom i butikkene 24. april i Nord-Amerika, 27. april i Tyskland og 30. april i resten av Europa. Den 6. november 2007 ble de tildelt gullplate for dette albumet. Ved utgivelsen av dette albumet ble Dimmu Borgir det første black metal-bandet som toppet listene i sitt eget land. Albumet gikk også inn på Topp-40 på den amerikanske Billboard-lista, som kun a-ha har klart før dem.

31. august 2009 ble det lagt ut en melding på bandets offisielle nettside at bandet hadde skilt lag med Mustis og ICS Vortex.

22. september 2010 ga bandet ut studioalbumet Abrahadabra, etter 11 måneders produksjon. Kringkastingsorkestret og Schola Cantorum medvirket på albumet. 28. mai 2011 spilte de konsert med Kringkastingsorkesteret og Schola Cantorum i Oslo Spektrum, under tittelen «Forces of the Northern Night». Konserten ble senere vist på NRK, til protester fra blant annet Rebekka Rossland (KrF) som mente visningen av konserten på NRK var «Et hån mot kristne».

Innlegg

DIMMU BORGIR – Gateways
Musikkvideo

DIMMU BORGIR – Gateways

Dimmu Borgir